Leana Alink

Leana Alink

Hey, ik ben Leana

Een levensgenieter vol enthousiasme en passie voor gezondheid en beweging. Het is mijn missie om zo veel mogelijk mensen te helpen gelukkig en gezond te zijn.

In beweging zijn is wat mij het gelukkigst maakt en vanuit deze interesse ben ik fysiotherapie gaan studeren. Omdat ik graag in een sportieve omgeving werk was het toendertijd voor mij een logische stap om als Personal Trainer aan de slag te gaan in verschillende gyms in Amsterdam en Utrecht.

Sinds 2013 ben ik fysiotherapeut en heb ik van mijn hobby mijn werk mogen maken. Elke dag ben ik dankbaar dat ik met mensen mag samenwerken en hen kan helpen om op hun beste kunnen te bewegen. Het geeft mij ontzettend veel voldoening om mensen te ondersteunen in het voorkomen en herstellen van blessures. Het doel is om altijd sterker uit een blessure te komen waardoor (sport)prestaties verbeteren.

Naast mijn werk ben ik mijzelf blijven ontwikkelen door verschillende opleidingen en cursussen te doen. Vanaf 2019 ben ik werkzaam als Romana’s Pilates Instructrice en deze methode was voor mij een echte eye-opener. Ik zie de kracht van ‘core stability’ als de basis voor elke (revalidatie)training. Daarnaast werk je hiermee aan een balans tussen geest en lichaam doordat je zo precies, bewust en gecontroleerd te werk gaat. Beweging heelt, dit is wat ik elke keer weer ervaar als ik pilates uitoefen en anderen hierin coach.

Zelf combineer ik verschillende sporten met elkaar, zoals: pilates, hardlopen, yoga, krachttraining, kickboksen en wielrennen. Ik eet veel fruit en vul dit aan met bladgroen, kruiden, kiemen en zeegroenten. Dit voedingspatroon is super gezond voor jezelf én de natuur. Win-win dus! Ik geniet van een druk sociaal leven en houd dit in balans door ook voldoende tijd voor mezelf te nemen.

Persoonlijke ontwikkeling heb ik altijd belangrijk gevonden om het optimale uit mezelf te kunnen halen. Het verlies van mijn moeder op jonge leeftijd en de levenslessen die hierop volgden hebben mij extra bewust gemaakt van welke invloed dergelijke gebeurtenissen op je leven kunnen hebben. Ik heb dit pijnlijke moment omgezet in mijn talent. Het talent om met veel passie mijn bijdrage te leveren binnen de gezondheidszorg. Want iedereen wilt gelukkig en gezond zijn, maar hoe wordt je dit nu echt? Geluk en gezondheid is een vaardigheid die je kunt leren. Deze vaardigheid begint met het besluit: ook voor mij is er een gelukkig, gezond, sterk en fit lichaam. Ook ik ben veerkrachtig, opgewekt en kan goed surfen op de onvermijdelijke golven.

Mijn ervaring is dat iedereen streeft naar een gelukkig en gezond leven en dat veel mensen zoekende zijn hoe ze dit moeten aanpakken. Doordat ik veel heb mogen leren van diverse (spirituele)coaches, therapeuten en psychologen, heb ik kunnen ervaren hoe en wat ik kan bijdragen in dit proces. Alles staat in verbinding met elkaar en vanuit deze holistische visie begeleid ik mensen in hun fysieke, mentale en emotionele gezondheid.

Het is mijn missie om anderen te ondersteunen in hun persoonlijke groei om gelukkig en gezond te zijn. De combinatie van coaching, fysiotherapie en pilates maakt mijn werk dynamisch en het versterkt elkaar. Elke dag werk ik met veel passie en hoop ik mensen te inspireren en inzichten te geven.

Gezond hoofd, gezond lijf & gezonde relaties.