Leana Alink

Leana Alink

Pilates

“ Contrology develops the body uniformly, corrects wrong postures, restores physical vitality, invigorates the mind, and elevates the spirit.”
Joseph Pilates

De pilates methode – The art of control

Pilates bestaat uit een bewegingssysteem dat flexibiliteit, kracht en controle samenbrengt. De methode is gebaseerd op de volgende zes pijlers: concentratie, controle, centriciteit, vloeiende bewegingen, precisie en ademhaling.

Joseph Pilates heeft zijn kennis van het menselijk lichaam en zijn inzichten om zijn eigen lichamelijke en geestelijke zwaktes te overwinnen en te versterken, kunnen verenigen. Zijn methode die hij de kunst van controle noemde, heeft de afgelopen 100 jaar zijn nut bewezen.

De Pilates methode is gebaseerd op de kracht van weerstand door het gebruik van veren en zwaartekracht. Op deze manier kan het lichaam in de lengte van de spieren kracht opbouwen.

Voor wie is Pilates geschikt?

Pilates is voor iedereen en kan worden aangepast aan alle leeftijden en lichaamscondities. Vanuit mijn achtergrond in de fysiotherapie combineer ik pilates met sport revalidatie. De nadruk ligt bij pilates op een sterke core waardoor je fysieke disbalans voorkomt. Daarnaast helpt het regelmatig uitvoeren van pilates tegen stress en brengt balans tussen lichaam en geest. Pilates heeft vele atleten geholpen om te herstellen van blessures, het voorkomen van blessures en hun prestaties te verbeteren.

Romana’s Pilates

Ik ben een gecertificeerd Romana’s Pilates Teacher (level 6). In deze authentieke pilates methode wordt er gebruik gemaakt van apparatuur en wordt er voor de cliënt een gestructureerde en op de persoon afgestemde oefenreeks aangeboden. Dit in tegenstelling tot de veel gebruikte varianten op vele sportscholen in Europa. Om veilig en vooral doelmatig te werk te gaan bied ik alleen privé en duet sessies aan.

Locatie

Vondelgym Zuid
Eduard van Beinumstraat 110
1077 CL Amsterdam

Prijslijst

1 privé sessie                    € 85,00 euro
5 privé sessies                  € 400,00 euro
10 privé sessies                € 770,00 euro

1 duet sessie                     € 50,00 euro pp
10 duet sessies                € 470,00 euro pp

Alle prijzen zijn incl. BTW.